Låt det småkoka tills potatisen är mjuk men fortfarande har lite spänst kvar i mitten. Denna supergoda och krämiga potatisgratäng åt vi till de smaskiga quornfiléerna som ni fick recept på i gårdagens inlägg
Vill inte påstå att jag provat mig fram till det ultimata receptet ännu, men den här varianten har jag gjort några gånger och den har utan tvekan blivit god
En rktigt smarrig potatisgratäng, kanske inte så nyttig men, men, ibland så får man gotta till det. Klicka ut smöret i en form, lägg i hälften av potatisen i formen, strö på löken, salta och peppra, lägg på resten av potatisen, lalta och peppra igen
Värm ugnen till 175º. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg
Men. -) Det är ju så himla gott med en krämig, vitlöksspäckad potatisgratäng. Men som sagt var, ibland äter jag potatis, i helgen var det ett sådant undantag och vilket underbart undantag
Ha i löken och vitlöken i kastrullen/grytan med grädden, när det börjat koka häll i potatisen och låt koka 5 min så att stärkelsen från potatisen gör det krämigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.