Krämig pepparkaksglass
suss500
suss500

Krämig pepparkaksglass

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
  • 100 –150 g pepparkakor, grovt krossade
  • Garnering
  • några grovt krossade pepparkakor
  • GÖR SÅ HÄR
  • 1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).
  • 2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.
  • 3. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.
  • 4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.