Receptet gäller för 4 port 8 potatisar 2 palsternackor 3 morötter 1 liter örtbuljong 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche salt och peppar ev olivolja 250 g KESO® cottage cheese
Igår och i förrgår kom det äntligen lite regn här där vi bor. Det var faktiskt riktigt skönt. Temperaturen sjönk också några grader, vilket gav en välbehövlig paus från den värmebölja som vi har haft de senaste veckorna
Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Soppor gjorda med morötter som huvudingrediens har inte alltid stått högt i kurs hos mig, men sedan jag startade bloggen har jag ätit flera riktigt goda morotssoppor vilket har gjort att jag har börjat ändra åsikt om den solgula soppan
smörstekta krutonger och krämiga ägghalvor blir det ljuvligt. Men, den personliga favorit varianten är dock med endast krämiga ägg – där soppan i sig får spela huvudrollen fullt ut
Advent är här och första ljuset brinner i staken och om några veckor knackar julen på dörren. Det är mycket som ska fixas i hemmet, det ska städas och pyntas, julklappar ska inhandlas, julkort ska skrivas och granen ska på plats i foten och kläs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.