1400 g
kålrot 1 st gul lök 2 st fasta potatisar 200 g stjälkselleri 2 msk olivolja 1 msk finriven färsk ingefära 2 msk tomatpuré 1 msk currypulver 1 nypa kajennpeppar 7 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 1 burk kokosmjölk salt och svartpeppar Till servering 1 kruka färsk koriander 1 st lime 2 msk olivolja majstortillabrödSkala och grovriv kålroten. Skala och finhacka löken. Skala potatisen och skär i skivor. Strimla stjälksellerin tunt.
1 Hetta
upp oljan i en rejäl kastrull och fräs alla grönsaker i ett par minuter.
1 Tillsätt
ingefära, tomatpuré, curry och kajenn och fräs i ytterligare några minuter.
1 Tillsätt
vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Koka soppan tills alla grönsaker är mjuka, cirka 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
1 Plocka
koriandern och skär limen i klyftor. Toppa soppan med koriander och servera limeklyftor vid sidan av.
1 Rosta
tortillabröden med olja i en stekpanna tills de fått lite färg, servera till soppan.
Ta bort lagerbladet och mixa soppanmed en handmixer. Smaka av med salt och färskpressad citron. Blanda crème fraiche och majsena och rör ner blandningen i soppan
Mixa soppan slät med persiljan. Häll upp soppan i tallrikar och klipp över krasse. Lägg fisken och de frästa persiljerötterna i soppan och sjud ca 5 min
Tärna 1 pkt 400 g vit fisk och lägg i snor ugnsform tillsammans med ca 5 små tärnade potatisar. Blanda och häll över 3 dl krossade tomater, 1,5 dl cocosmjölk, gurkmeja, currypasta och 2 msk mango pickles
Så det är klart att jag delar med mej den. krämig underbart god soppa Blev lite att äta idag oxå. En fantastiskt enkel och god soppa som alltid går hem
Kör soppan slät med stavmixer eller i en blender. This post "Krämig gul soppa från köksträdgården - LCHF recept" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
krämigsoppa -. Jag försöker ha soppa på menyn en gång i veckan, soppa är faktiskt lite underskattat, det finns massor med goda soppor man kan göra, som är fantastiskt goda
Mixa till slät krämigsoppa. Tärna och koka 2 potatis i lite vatten med hönsbuljong. Lägg över den färdigkokta potatisen i mixern tillsammans med en stor näve färsk bladspenat, bladpersilja, en hackad vitlök, 1/3 pressad citron, citronpeppar, salt och 1 dl creme fraiche light
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.