I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Det blir ofta mjukt och segt istället för knaprigt och krispigt. Inlägget Pizza på ostbotten med pizzasallad- glutenfri, lchf dök först upp på Clean Eating by Annika
Orginalinlägget Glutenfripizza deluxe hittar du på Hälsa som livsstil. Har man som jag och Johan valt en hälsosammare livsstil så är det inte ett alternativ att beställa hem en pizza trots att det kan kännas enkelt och bekvämt
Min sambo skulle dock ha föredragit att den var ännu tunnare, och därmed lite krispig, men det borde gå om man breder ut den så att den blir ännu större och plattare
Lägg det antal skivor speck/bacon du vill ha på en ugnsplåt och grädda tills de blivit krispiga. Dels för att det är lite svårt att finna rent generellt, dels för att det är jättesvårt att finna en som är glutenfri
Så grymt god glutenfripizza till middag idag. Häromdagen hittade jag en i en butik en glutenfri mjölmix från Urtekram, tror det var på Coop eller Ica Maxi i Södertälje, vi stannade där på vägen hem från road tripen för att handla
Bred ut valfri tomatsås, lägg på pålägg och ost och baka av i ca 12-15 min per pizza. Dessa små pizzor svänger man relativt enkelt ihop, av en deg fick vi fyra stycken
Pizzabotten. Pizzafyllning. Blanda alla ingredienser till pizzabotten till en lagom konsistens (använde gärna elvisp), ha gärna i lite oregano, hackad chili eller annan valfri krydda)
Sedan häll i glutenfri mjölmix, lite i taget tills degen blir smidig. Är det något som faller mig i smaken så är det Massa goda tillbehör på en hemmagjord pizzadeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.