4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Tofun stekte vi krispig, men det går självklart att ha den i grytan från början också. Servera grytan med nykokt ris, tofun, jorfnötter, banan, gröna salladsblad och färska örter
Utifrån dessa två grönsaker lagade jag nyligen en enkel lunch där jag även gjorde krispigtofu, råris och en av mina favoritsåser – het tomatsås med rostade grönsaker
Dela tofun i kuber och smaksätt med salt och peppar. Men om du vill hålla det veganskt och samtidigt göra det lite matigare, ja då kan du hoppa över osten och tillsätta tofu som jag har gjort här nedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.