Hur som helst bakade jag lite havrekakor i morse. Jag måste säga att jag gillar att baka med havregryn, det blir så härligt knaprigt när man har det i bakverk
Hur som helst bakade jag lite havrekakor i morse. Jag måste säga att jag gillar att baka med havregryn, det blir så härligt knaprigt när man har det i bakverk
De blir härligt krispiga och hela satsen försvann på bara någon timme – ett mycket gott betyg. Jag bjöd på sega maränger, Zuleikatårta och dessa ljuvligt goda havrekakor som jag fått receptet på av kära mor som i sin tur fått det av en bagare
Jag har gjort dem några gånger och brukar ibland variera med olika kryddor. De här småkakorna som innehåller både kokos och havregryn finns i Saltå kvarns trevliga kokbok
Blanda popcorn och kokosflingor i en stor smörad skål. Fortsätt att koka tills sirapen blir hård och knäckig, ca 140º med termometer. 3 ½ dl rostade kokosflingor
Bara älskar detta smuldegstäcket medkokos som så klart är lika gott till andra bär eller äpplen. Kör allt med elvisp tills det blir tillräckligt smulat enligt ditt tycke
I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.