Krispiga veggie nuggets
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, gröna ärtor (kokta)
  • 1 kokta kikärtor, ca 2 dl
  • 1 ägg
  • 1 potatismjöl (efter känsla)
  • 1 ströbröd eller panko
  • 1 salt
  • 1 sambal oelek
  • 1 fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lökpulver
  • 1 panko
  • 1 smör
  • 1 färska örter, tex persilja, gräslök
  • 1 sallad och dipsås1. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem och kikärtorna i matberedaren med kniven. Mixa till små bitar.2. Tillsätt resterande ingredienser och jobba ihop till en deg. Prova så att smeten håller ihop, om de faller isär tillsätt mer potatismjöl.3. Forma små nuggets, vänd i panko och stek dem gyllene i smör.4. Servera med sallad och dipsås.TipsBlanda sesamfrön i pankopaneringen för en extra smakhöjare.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.