Men som med allt annat så handlar smak så ofta om både råvarukvalitet och tillagning, och för något år sedan så kunde jag inte motstå de där bladiga bollarna i grönsaksdisken
Vill man vara noggrann så kan man ta bort de där trådarna, och om man vill snygga till dem även de nedersta bladen och jämna till bottnarna med en vass kniv
Här på bilden serveras den i sin enkelhet med smör hoprört med lite citron, peppar och flingsalt. Vill man snygga till dem så ta bort även de nedersta bladen och jämna till bottnarna med en vass kniv
Det räcker med att pressa i lite lime eller citron i kokvattnet, det är betydligt enklare. Med ett riktigt fluffigt, vispat smör, smaksatt med lime, vitlök, salt och körvel, blir det en riktig festrätt
Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite med mat och inte äta så fort
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Gröp ur hålet i mitten med en sked. Rosta pumpakärnorna hastigt i en stekpanna på medelvärme. Gröp ur avokadon och mosa den med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar
Citronsaft förhindra detta, så gnugga alla snittytor med en citronklyfta. Avlägsna smuts inuti kronärtskockan alltså de "skägg" som är i centern detta gör du genom att öppna den lätt med en sked och ta ut det
Smaka av blandningen med salt och peppar. Fyll bottnen av kockan med fyllningen och gratinera dem i ugnen i 200 grader tills färskostfyllningen smält, ca 15 min
Som ni kanske vet så är jag en sucker för det här med mattraditioner och säsongsbetonad mat. Även när de rör sjukt köttiga grejer som jag egentligen inte riktigt befattar mig med i övrigt, typ att grilla på somrarna eller att svulla i kräftdjur i slutet av sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.