Nu är det säsong för den vitasparrisen. I Tyskland äter man hela sparrismenyermedsparris både som förrätt, huvudrätt och dessert, men jag nöjer mig med en sparrisförrätt idag
Hacka löken fint, värm den med vinäger ochvitt vin i en kastrull till en reduktion. På med matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om
Smaka av med salt och tillsätt gräslöken. Koka sparrisen i vatten med saft och skal av 1 citron, socker och salt, det tar ca 5 minuter. Vispa samman äggulor, citronjuice och vatten över svag värme tills krämen tjocknat och är ca 50 grader varmt, tillsätt nu det varma smälta smöret i omgångar under vispning. Krydda rödingenmed salt och stek den på en sida i ca 3 minuter. 12 vitasparrisar. 1 citron saft och skal av. 4 rödingfiléer à 150 g delade 1 gång. Sparris12vitasparrisar 1 citron saft och skal av 2 msk socker salt vatten. Röding4rödingfiléer à 150 g delade 1 gång salt
Inspirerad av Berlinresan blev det idag en pizza medvitsparris toppad med salladslök och ruccola. Skär sparrisen i mindre bitar och strö dem över pizzabottnen tillsammans med skivad salladslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.