KrusbärschutneyDen här chutneyn smakar fantastiskt till fläskkött, fågel, indisk mat mm. Krusbärschutney250 gram krusbärca 4 cm ingefära 1/2 röd chili1 vitlöksklyfta1 lagerblad0,75 dl honung1 1/2 msk vitvinsvinägerGör så här
I vår trädgård har vi en krusbärsbuske på stam och på det kommer det mörka söta krusbär. Jag provade att göra en krusbärschutney och resultatet blev en chutney med både sting och syrlighet
Det är säkert fler än jag som har bär i frysen från förra sommaren. Den här årstiden brukar jag försöka använda så mycket som möjligt av frysförrådet för att kunna fylla på med nytt om 3-4 månader
Av alla dessa krusbär jag fick gjorde jag lite chutney, precis som jag hade tänkt. Hittade ett recept hos Allt om Mat som jag föll för eftersom det innehöll några av mina favoritkryddor, så som ingefära, vitlök och chili
Detta blev resultatet av att använda samma krusbär till 2 olika saker. Först kokade jag sylt på bären. Använde saften ur dem och det som blev över kokade jag chutney på
Idag har solen strålat varm hela dagen. Underbart är det och även om jag jobbar så kan jag njuta av solens värme både på förmiddags- och eftermiddagsfikat samt på lunchen då vi på jobbet kan sitta ute och fika/äta lunch
Mina recept har inte gått in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök MatSkap på fina receptet på krusbärschutney har så många läsare idag att det kanske kan finnas intresse även för ett syltrecept
Det är alltid lika svårt att sammanfatta ett år för det hinner hända så otroligt mycket. Även om jag bara lägger mest fokus på maten jag lagat, ätit och allt som bloggen blivit fylld med blir det ändå knepigt
Krusbärschutney. Av Maria Dahlquist. juli 10, 2013. Äntligen är det krusbärsdax. Här är ett recept på ett kanontillbehör, en rejäl klick till middagen höjer vilken rätt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.