Min svärmor brukar göra supergod krusbärsmarmelad, så i år tänkte jag att jag också skulle testa. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv
I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god. Lägg i rabarber, vaniljstångoch saften från citronen i en stor kastrull
En underbar liten sak med massor av smak från passionsfrukt, citronoch varm vanilj. Lägg ägg, socker ochvanilj i en skål och vispa med en elvisp på hög effekt tills blandningen blir ljus, tjock och har tripplat i volym
Resultatet är en frusen cheesecake medcitron, vaniljoch dulce de leche, supersmarrig är den. När jag tittar mig i spegeln ser jag en kvinna med spår av småbarnsårens trötthet, begynnande skrattrynkor och fler gråa hårstrå i håret än vad som egentligen borde vara där i min ålder
Förra årets krusbärsmarmelad blev en fullträff så kanske en rabarbermarmelad vore något. Snitta vaniljstångenoch lägg den i grytan tillsammans medcitronsaften
Vispa gulorna med crème fraiche, socker, vaniljsocker, citronsaftoch skal. Det här är en underbart god och syrlig kaka som kan ätas kall som den är, eller lite ljummen medvaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.