När man njuter av krusbärspajmedmaräng, fredagsminnen och en ledig helg. Ska visa er några av dem senare men först tänkte jag ge er receptet på den krusbärspaj som jag bakade tillsammans med en av våra elever i går
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Vad kan man inte toppa med en italiensk maräng undrar jag. Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa
Jag lät mina stå kvar i eftervärmen i ugnen med en grytvante mellan luckan och spisen och sen glömde jag dom där över natten och då var dom perfekta enligt mig, dom släppte lätt från bakplåtspappret och var krispiga på ytan och sega i mitten
Medan jag roar mig med Susanne i eftermiddag och kväll ska ni få recept på mer maränger. Garnera eventuellt med silverkulor, nonstop, strössel eller något annat
Knäckig krusbärspajmed smultäcke, valnötter och mörk choklad. Men vad hittar man på med krusbär. Knäckig krusbärspajmed smultäcke, valnötter och mörk choklad
Veganska marängermed kikärtsspad. Vaknade med ett meddelande på mobilen från fina Ramona som upplyste mig att det omöjligt gick att komma in här - på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.