En stor del åts direkt som sådana och andra fick samsas med gröt eller müsli. Till slut blandade jag ihop till en "smuldeg" av fyrkornsflingor, socker och smält smör
Knäckig krusbärspajmed smultäcke, valnötter och mörk choklad. Men vad hittar man på med krusbär. Knäckig krusbärspajmed smultäcke, valnötter och mörk choklad
Servera med vaniljglass eller vaniljsås. Skölj, snoppa och dela krusbären på hälften. Lägg dessa i en ugnsform, blanda socker och potatismjöl och strö över bären och blanda runt
Jag har ju en sån himla tur att min älskade man föredrar att laga maten och jag föredrar att baka (och därmed får stå för desserter) så därför fixar han lax och potatis i ugn nu och jag står för den ljuva krusbärspajenmed ett marängtäcke på
Knäckig krusbärspajmed nötter och mörk choklad. Så var det ju den där Krusbärspajen. I går kom vi hem efter en veckas tripp som började i Kolmården (med ett kort stopp i Gränna på vägen dit) för att sedan dra vidare till stugan i Yngsjö
Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt. Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt margarin, ”ströa” det med mörkt muscovadosocker
Knäckig krusbärspajmed nötter och mörk choklad. Så var det ju den där Krusbärspajen. I går kom vi hem efter en veckas tripp som började i Kolmården (med ett kort stopp i Gränna på vägen dit) för att sedan dra vidare till stugan i Yngsjö
I går tog vi motorcykeln till stugan och jösses vad det blåste men samtidigt så upplever man naturen på ett helt annat sätt jämfört med att sitta i bil – så det var värt det
Krusbärspajmed mandelmassaBotten. Riv mandelmassan och blanda den med citronskalet. En underbart god krusbärspaj, trots sitt öde (som jag ska berätta om efter själva receptet - låt er inte luras av bilden
Jag har tidigare skrivit receptet på glutenfri supergod smuldegmed havre och hasselnötter. Tyvärr har jag sedan dess blivit superallergisk mot hasselnötter, och har därför här utvecklat ett recept utan hasselnötter, men med lite mandelmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.