Av krusbären jag fick bestämde jag mig till slut för att göra flera saker. Först ut blev sylt. Yummie. Jag använde Dansukkers Syltsocker 1+3 vilken ger en sylt/marmelad med mindre socker jämfört med vanligt syltsocker
Det var ett tag sedan jag gjorde krusbärssylt. Vi har visserligen några buskar här hemma, men de brukar inte ge så mycket, och det har mest blivit någon paj då och då
Kokade krusbärssylt på Björksocker till en god Holländsk ost, Beemster, häromdagen. Nya tider För ca 20 år sen, när jag hade min mest hektiska preiod i arbetslivet, blev det också en hel del utgång på krogen
Gör din egen sylt. Det går snabbt, är enkelt och så mycket godare än köpt. Ingredienser. 1 kg bär (färska eller tinade frysta)1 paket syltsocker Jag hade 700g mörka krusbär och lite blåbär, jordgubbar och rabarber så att det blev ca 1 kg bär
Mina recept har inte gått in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök MatSkap på fina receptet på krusbärschutney har så många läsare idag att det kanske kan finnas intresse även för ett syltrecept
Förra veckan kokade jag lite krusbärssylt, så det tänkte jag passar bra till fastän krämen inte är så värst söt och krusbärssylten tarvar nog lite extra sötma
Jag gillar att kombinera olika bär som växer i trädgården. Idag blev det hallon och krusbär. Jag kan varmt rekommendera att ha i lite olika kryddor i sylten för att få lite extra sting
Krusbärssylt med kanel Ca. Krusbärssylt med kanel Ca. Vilken helg det blev. Har varit på Urkult för första gången och bott i världens finaste lilla husvagn, testat en massa ny, god mat, hört en hel del fiolmusik och bara myst under finbelysningen på parken där hela den glada tillställningen var
Krusbärssylt med kanel. Vet inte hur det är hos er, men här dignar buskarna av vinbär och krusbär,. så vi har köpt oss en råsaftcentrifug och försöker nu ta vara på bären,
Eftersom jag hade kvar lite krusbär efter att ha gjort min krusbärssylt, och eftersom jag visste att det skulle komma fikagäster i veckan, kom jag på att jag skulle göra en krusbärstosca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.