Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och ta ur kärnhuset. Dela äpplena på mitten om de är stora. Smörj en form med lite av det flytande margarinet och ställ äpplena i formen
Häll pannkakssmeten i en smord mindre långpanna, och fördela baconfräs och kryddäpplen jämnt över. Ugnspannkaka tror jag knappast att jag har gjort sedan jag blev glutenintolerant för sisådär sex år sedan
Jag har inte bara stiliserade medelklassdrömmar om hösten utan även gott om matidéer, clafoutis med mindre socker, ostkaka med kryddäpplen, ugnsbakad frukt med nöt-och frökrisp, svamplasagne utan pasta, ugnsbakade hela rotfrukter, stora, trygga, varma nordiska smaker som mättar i kylan
Jag vet inte riktigt varför, men när det blir semestertider får jag lust att baka bröd. Kanske är det för att jag har mer tid och dagarna känns lite lugnare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.