Skiva potatisen och skär lökarna i tunna skivor. Vispa ihop dressingen. Blanda samman allt ordentligt. Lägg en tallrik över skålen och låt stå i kylen till nästa dag
Gjorde en slottsstek här för någon vecka sedan och då lämnade det över ansjovisfiléer, som skulle vara i såsen och det fick mig att googla på nya recept på just den ingrediensen
Gårkvällens middag blev en inlindad fläskfilé med diverse kryddgrönt och kryddor. Baconlindad fläskfilé400 g fläskfilé1 tsk salladskrydda½ tsk paprikapulver½ dl hackad gräslök½ dl hackad persilja1 pkt baconSås3 dl grädde1 grönsaksbuljongtärning eller 1½ msk kalvfond3 msk fransk senap1 dl crème fraichehackad persiljaKrydda köttet runt om och strö på det kryddgröna
Värm bönorna om du inte vill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivolja i ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter
Hacka det kryddgröna. Rör i kryddgrönt och smaka av. kryddgrönt. Skölj, borsta och torka potatisen väl. Pricka den på några ställen med hjälp av en gaffel
Gjorde därför en variant av fransk potatissallad med massor av kryddgrönt. Kryddgrön potatissallad. Varma sommardagar med en temperatur uppemot 30-gradersstrecket dämpar kanske aptiten så där lite allmänt, men den varma maten lockar ännu mindre än den kalla
Om man mixar det kryddgröna kan dressingen blandas i mixer, annars är det bara att vispa ihop den. 0,5 dl fint skuren eller mixad persilja, basilika eller annat kryddgrönt. Dressing1 msk vinäger 1,5 msk vatten 1,5 msk olja 2 tsk italiensk salladskrydda 0,5 dl fint skuren eller mixad persilja, basilika eller annat kryddgrönt salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.