Kryddig fläskkarrémacka med syrad lök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré
  • 12 msk svartpeppar
  • 11 tsk vitpeppar
  • 12 msk rödpeppar
  • 11 msk korianderfrö
  • 11 msk fänkålsfrö
  • 11 tsk cayennepeppar
  • 11 msk spiskummin
  • 1 salt, efter smak
  • 11 ägg
  • 11 tsk champagnevinäger
  • 12 dl rapsolja
  • 10,5 rödlök
  • 10,5 dl rödvinsvinäger
  • 1100 g gurka, skivad och lagd i 1-2-3 lag
  • 11 baguette
  • 14 blad sallad
  • 1 Fläskkarré600 g fläskkarré 2 msk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 2 msk rödpeppar 1 msk korianderfrö 1 msk fänkålsfrö 1 tsk cayennepeppar 1 msk spiskummin salt, efter smak
  • 1 Majonnäs1 ägg 1 tsk champagnevinäger 2 dl rapsolja salt, efter smak
  • 1 Tillbehör och montering0,5 rödlök 0,5 dl rödvinsvinäger 100 g gurka, skivad och lagd i 1-2-3 lag 1 baguette 4 blad salladFläskkarré
  • Mixa, eller mortla, alla kryddor och gnid in fläskkarrén ordentligt. Glöm ej att salta! Lägg karrén på en ugnsplåt och rosta den i ugnen på 200 grader utan olja eller smör. När den har fått ordentligt med färg så vrid ned ugnen till 80-90 grader och låt stå minst 4 timmar, men helst över natten. Låt den svalna lite innan den skärs upp. Karrén räcker till flera mackor. Majonnäs
  • Mixa ägg och champagnevinäger med en stavmixer. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle medan du mixar. Mixa tills allt tjocknar och smaka sedan av med salt. Tillbehör och montering
  • Skär löken i tunna skivor och lägg den i vinägern. Skiva gurkan och lägg in den i en 1-2-3 lag (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten). Dela baguetten, bre majonnäs över, lägg på karréskivor, picklad rödlök, inlagd gurka och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.