1 Tillbehör
och montering0,5 rödlök 0,5 dl rödvinsvinäger 100 g gurka, skivad och lagd i 1-2-3 lag 1 baguette 4 blad salladFläskkarré
Mixa, eller mortla, alla kryddor och gnid in fläskkarrén ordentligt. Glöm ej att salta! Lägg karrén på en ugnsplåt och rosta den i ugnen på 200 grader utan olja eller smör. När den har fått ordentligt med färg så vrid ned ugnen till 80-90 grader och låt stå minst 4 timmar, men helst över natten. Låt den svalna lite innan den skärs upp. Karrén räcker till flera mackor. Majonnäs
Mixa ägg och champagnevinäger med en stavmixer. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle medan du mixar. Mixa tills allt tjocknar och smaka sedan av med salt. Tillbehör och montering
Skär löken i tunna skivor och lägg den i vinägern. Skiva gurkan och lägg in den i en 1-2-3 lag (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten). Dela baguetten, bre majonnäs över, lägg på karréskivor, picklad rödlök, inlagd gurka och sallad.
Pannkakor och syradlök - check. Skala löken och skiva den tunt. Bakad potatis och syradlök - jajemän. Lägg löken i en skål, häll över lagen och låt det stå och dra i minst två timmar innan servering
Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
4 Syradlök 1 liten rödlök 2 stora lime Burgare 500 g kycklingfärs salt och peppar 2 mjuka avokado 2 vitlöksklyftor 6 hamburgerbröd chipotle salsa (köp färdig eller gör egen) Lägg till i inköpslistan
Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna med potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.