En hel fläskkarrébit masseras men "torra" kryddor, får marinera en stund, bryns i panna i lite olja runt om och steks sen i ugnen till 80° innertemperatur. Kryddblandning med lite texmexstuk till 1 kg karré i bit. 2 tsk råsocker 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 1 tsk korianderfrö, nymortlad 2 tsk spiskummin 1 tsk starkt paprikapulver Läs även andra bloggares åsikter om fläskkarré , texmex , marinad 2 tsk råsocker
1 kg fläskkarré. Putsa köttet och skär i små tärningar, 2x2 cm. Blanda paprikapulver, cayennepeppar, svartpeppar, chilipulver, oregano och salt och gnid in köttbitarna med kryddblandningen
Kryddig vinägrett. Karré. Ringla den kryddiga vinägretten över. Salta och peppra karrén. fläskkarré. Lägg den på ett ugnsgaller med en plåt under och stek i 130° varm ugn i cirka 5 timmar
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt. ) De är verkligen riktigt kryddiga, men tappar lite bettet efter vändan i ugnen
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.