Kycklinggryta medparmesan, soltorkade tomater & färskspenat. Den här måltiden innehåller många av mina favoriter, såsom färskspenat, soltorkade tomater ochparmesan
12 msk finhackad färsk ingefära. 170 g färskspenat. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater ochspenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Sötman från tomaterna, friskheten från spenatenoch den underbarat speciella getosten i kombination med några kalamataoliver gifter sig mycket väl en torsdagkväll
Tillsätt slutligen kikärtorna och den färskaspenaten. Servera med bröd, ris eller blomkålsris. Tillsätt hackad rödlök och tillaga i några minuter tills löken blivit genomskinlig
babyspenat. salt och svartpeppar. 100 g babyspenat. 300 g pasta Sås 1 st gul lök 25 g smör 1 dl fiskbuljong 1 dl torrt vitt vin 2 tsk finrivet citronskal 2 msk citronsaft 150 g mascarponeost 100 g babyspenat salt och svartpeppar 200 g extra stora räkor skalade 1 msk olivolja Servera medbabyspenat dillkvistar ev några oskalade räkor citronklyftor
Servera genast och flaga över lagrad parmesan. grovriven eller flagad parmesan. Vill du inte använda salsiccia kan du ersätta den med ren färs, förslagsvis lammfärs, och addera lite extra krydda av något slag
En typisk Italiensk pastarätt som är väldigt enkel men ändå ger en festkänsla, pastan ligger i en krämig sås med lite chili, champinjoner och sockerärtor
Avsluta med att hyvla över parmesanostoch toppa med en timjankvist. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda ner tillsammans med senap och finhackade örter
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt medfärskspenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök ochspenat. Rör sen ner riven vitlök, bladspenat, grovhackade tomater och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.