Ingredienser Portioner: 8 1 l vatten 18 nejlikor 3 bitar kanelstång 1 tsk stötta kardemummakärnor 1 stor bit torkad ingefära 4 portionspåsar svart te 8 dl mjölk socker Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Receptet jag hämtat inspiration frånfinns på Fettdieten. Jag ändrade en del i receptet, allt efter vad som fanns hemma i kylen, och resultatet blev otroligt gott
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Kryddig ajvarpotatis som kommer att höja smaken på den enklasterätten. Grymt goda som tillbehör till maten eller bara att avnjuta dem som de är med en god dippsås
I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna
smör att steka i. Lägg i grytbitarna och fortsätt steka en stund. Tillsätt fond, vin och vatten. Koka upp och red av med maizena om du vill ha såsen lite tjockare
Skala och tärna morot och palsternacka. Fräs lök, morot och palsternacka i en gryta med olja. Tillsätt tomatpuré, buljong, kanel, chili, paprikapulver, pressad vitlök och persilja, och koka i 20 minuter. 1 st palsternacka. 1 st gul lök 1 st morot 1 st palsternacka 1 msk rapsolja 200 g köttfärs 1 dl tomatpuré 3 dl buljong valfri sort 1 st kanelstång 0
Skala och skiva morötterna. Tillsätt morötter, curry, garam masala, ingefära, kanel och linser och fräs i 3 minuter. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt blomkålen till grytan de sista 5 minuterna av koktiden. 2 st morötter. 500 g krossade tomater. 1 dl vatten
Om du fryser in moset, tänk på att inte fylla glasburken ända upp till kanten. Liknande bloggposter. 3 dl vatten. Koka äppelklyftor med vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära). Kryddigt äppelmos ca 3 kg äpplen. 3 dl vatten
Jordnötter till garnering. Lite maizenamjöl som redning. Resultatet blev en ganska torr kyckling. Men det väckte i alla fall idén om att prova några av mina indiska recept i slow cookern
Dela och bryn limefrukterna i smöret. Servera laxen med limefrukter och couscous eller grön sallad. 14 portioner kokt couscous och/eller grönsalladSå här gör du Stöt pepparkornen i en mortel. Bryn laxens köttsida i smöret cirka 3 minuter. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka laxen, hel cirka 15 minuter eller bitar, cirka 10 minuter, eller tills den är precis genomstekt. Ta ut och låt vila cirka 10 minuter. Strö över flingsalt Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 222
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.