Det fick bli min heta kycklingrätt med lime, ingefära o vitlök. Det var många både gamla o nya deltagare, kände responsen från deltagarna som såg både trötta, glada o nöjda ut när de gick därifrån
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget pådetta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Ta ut, dela eventuellt och avnjut med smarriga pålägg. Bröd påett kick. Ost och seitanskinka blev det på mina mackor, plus lite smör och krispiga grönsaker såklart
Men denna gången när det började anas en antydan till skavsår i halsen så motades den i grind med allehanda huskurer och kloka råd, Anki drack ingefärsdryck och åt kycklingsoppa om vartannat och baske oss om det inte lyckades
Den är jätte bra med det går utan. Florsocker utan stärkelse gör att kristyren blir hårdare, tål fukt bättre och jag upplever att kristyren blir mindre bubblig utan stärkelsen
Jag använde ett belgiskt men jag tror det går precis lika bra medett vanligt våffeljärn. Jag använde min KitchenAid, det var supersmidigt, men det funkar bra med händerna också, bara man är beredd på att knåda järnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.