Det kan tyckas lite bökigt att kavla, fylla och vika men när du fått in snitsen går det rätt fort. Jag hade en bit grillad kyckling i kylen och efter en liten koll i kylskåpet fanns det även små mozzarellabollar, bacon och färskost
Det fick bli kyckling med smak av dragon och bacon. Sjud några min så kycklingen blir genomstekt. Samtidigt så fick det bli en måltid i kväll av enbart ingredienser som fanns hemma, så mycket man köper och stoppar in i frysen
4 st kycklingfiléer. 4 st kycklingfiléer salt peppar 100 g ruccola 1 skivad rödlök 200 g cocktailtomater 200 g fetaost 2 dl grädde 2 dl crème fraiche 200 g soltorkade tomater, strimlade 2-3 pressade vitlökar Ev hönsbuljong salt peppar 7-8 potatisar 5-6 morötter 1-2 palsternackor Olja från soltorkade tomaterna flingsalt
Lägg över kycklingen i en ugnsfastform. Vilken lyx att gå ut på baksidan av huset in i skogen och hitta kantareller,soppar,fårtickor och taggsvampar som sedan ska bli ingredienser till dagens middag
Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. kycklingfiléer. Stek kyckling, bacon och svamp i en stekpanna under omrörning ca 5 min utan extra matfett. Kavla ut degbitarna till kvadrater ca 12×12 cm. 12 piroger Ingredienser 2 kycklingfiléer 140 g bacon 200 g svamp, t ex skogschampinjoner 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, grovmald 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk soja 0,5 dl bladpersilja, strimlad Pensling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.