4 4 port ris Kålsallad 1 lime 200 g råkostmix 1/2 msk olja salt 2 krm chiliflakes 2 msk sesamfrö 1 ask krasse Sojamajonnäs 1 msk japansk soja 2 dl majonnäs 4 snabbfiléer av kyckling 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Stek kycklingen i en wok eller kastrull och ta sedan i löken och ev citrongräs. Risnudlar kan man ha i när soppan är avsmakad och låta koka med tills de är klara
Tillagade hel majskycklingmed ungefär samma smaksättning som i dumplingsen jag gjorde i helgen. Av skyn till kycklingen gjorde jag en god och syrlig gräddsås
Men det går bra med vilka kycklingdelar som helst. Dekorera med lite ny timjan. KycklingLimoneBryn portionsbitar av kyckling i lite smör och olja så att kycklingen får fin färg
Skiva purjon,skalad potatis, morötterna, ingefäran, bulta med knivskaftet på citrongräset och dela det i bitar, skiva chilin (välj hur stark du vill ha tänk på att det är kärnor och de vita mellanväggarna som är starka)och lägg allt i den kokande grytan
Vill man ha det mildare (eller har en alldeles för stark chiliolja) späd då med neutral olja men håll den totala mängden konstant så att inte dressingen blir för o-oljig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.