15 minuter
till simmig konsistens. Dra av från värmen och låt svalna. Potatis: Blanda potatis, olivolja och timjan i en bunke och krydda med salt och peppar. Häll ut på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter Sallad: Skala löken, skiva den och tomaterna. Bryt mozzarellan i bitar. Strimla basilikan. Blanda samtliga ingredienser till mozzarellasalladen och smaka av med salt och peppar. Kyckling: Salta kycklingen och grilla på direkt värme till fin färg. Lägg över på indirekt värme, pensla med glazen och lägg på locket. Fortsätt pensla var 3:e minut tills kycklingen är genomgrillad, tills innertemperaturen är 72°C. Servera kycklingen med rostad potatis och mozzarellasallad. Lägg gärna upp allt på samma fat vid serveringen. För alla Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en skål. Servera med ris och sallad. Blanda samman olja, soja, saften från en halv lime, sambal, ingefära, koriander och en nypa socker
Traditionellt stoppas kycklingenmed citron och örter, vilket är gott – men för att variera lite fick det denna gång bli en fin kombination av citron, basilika, tomat och vitlök – vilket passade fab med bönpasta ochmozzarellasallad
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléernaoch lägg dem i en ugnsfast form. Servera gratängen toppad med persilja tillsammans med ris
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.