Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen
Bryn kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Servera rätten med ris och en sallad. Vispa ihop crème fraiche, vispgrädde, sambaloelek, soja samt vitlök
Bryn kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Servera rätten med ris och en sallad. Vispa ihop crème fraiche, vispgrädde, sambaloelek, soja samt vitlök
Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll såsen över kycklingfiléerna. 2 kg kycklingfiléer. 1½ tsk SambalOelek. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 90 minuter (om kycklingen är frusen, annars skulle jag gissa på ca 65-70 minuter). Skriv utE-postFacebookTwitter 2 kg kycklingfiléer. 1½ tsk SambalOelek
Servera med en god grönsallad eller som jag gjort här en tomat gratinerad i ugn med lite ost på. 4 st Kycklingfiléer. 3 tsk SambalOelek. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll sedan på soja, 2 msk smält smör och kryddor. Stek kycklingen i ugnen i 225 grader till en innertemp på ca 70 grader (ca 20 min). Låt sedan kyckling vila under folie i ca 5-10 minuter så den saftar till sig. Under tiden kycklingen är i ugnen, riv vitkålen med osthyvel och stek mjuk på medelvärme i 2 msk smör, 3 tsk SambalOelek och några varv med saltkvarnen. 4 st Kycklingfiléer. 3 tsk SambalOelek
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. Lägg tillbaka alla filéerna i pannan, tillsätt sambal, vitlök, grädde och soja
I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambaloelek istället
Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa medkycklingfiléerna. Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren
Chokladkakor med något så konstigt i som Sambaloelek. Ät och njut tillsammans med ett glas rött, en kopp te eller som mina killar med ett stort glas mjölk
Lite vatten hälldes på till jag var nöjd med konsistensen och sedan avsmakning med salt och lime. Sambaloelek är helt klart en klockren krydda att ha till att hetta upp olika saker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.