Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 kycklingbröstfiléer med skinn 300 g morötter 2 dl vatten rivet skal och saft av ½ citron 25 g Arla® Svenskt Smör 2 msk hackad färsk timjan 4 dl Kelda® pastasås portabellosvamp&ost 3 krm salt 1 krm peppar
Bryn kycklingfiléernamed smör, en krossad vitlöksklyfta och timjan så de får en gyllenbrun yta. Tillsätt grädde, vatten, kycklingbuljongoch crème fraiche
Gröp ur en stor tomat, proppa den full med brieost och rödlök. Låt lite lök bryna med. Kycklingen. Dottern önskade svampsås, Som ensam svampätare blev jag glad och detta blev det till middag
Kycklingen ”grillade” jag i vår grillpanna i olivolja jag smaksatte den med. Linda om två sparris med en eller två skivor bacon, stek på hög värme i smör tillsammans med lite Himalayasalt
Pensla kycklingenmed smöret, eftersom kycklingen är frusen så stelnar smöret och rinner inte av. Ekologisk och KRAV-märkt kyckling kan vara både svårt att få tag i och dyrt så jag brukar passa på att köpa några stycken när de är på extrapris och ha i frysen
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléernaoch lägg dem i en ugnsfast form. Servera gratängen toppad med persilja tillsammans med ris
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.