4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Servera kycklingenmed de rostade morötterna. Stek kycklinglårfilén på hög värme i matolja i en vid panna med skinnsidan ner tills kycklingen är gyllenbrun
Börja med att krydda in kycklingen, snåla inte. Enligt min veckomatsedel som jag bloggade om i måndags så var det ju ugnsrostad kyckling som skulle lagas vilket jag såklart gjorde
Vänd runt med jämna mellanrum. Tvätta, borsta och ansa morötterna noga. Lägg upp på fat strö över lite flingsalt, pressa över citronsaft och garnera med valfria örter
Banka ut kycklingen eller dela dem på längden om de är stora. Det låter kanske tråkigt, men allt går att förbereda och det är så himla gott medugnsrostade rotsaker
Kycklingen ”grillade” jag i vår grillpanna i olivolja jag smaksatte den med. Linda om två sparris med en eller två skivor bacon, stek på hög värme i smör tillsammans med lite Himalayasalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.