Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
Låt den svalna, lägg i kycklingen och låt det stå i ett dygn. En liten bit torkad ingefära. Och koka upp den i ca 5 min. Lägg sedan i kycklingen och låt koka i ca 15 min ( tills kycklingen är genomkokt )
Jag ser kvällens rätt – citronstoppad kyckling – som en kollision mellan en klassisk söndagsmiddag med gräddsås och en lite modernare kyckling med inslag av ingefära
Blanda den med den rivna ingefäran, oljan och sojan. Smaka av och krydda ev mer med salt och peppar. Marinaden är godast till kyckling som sen grillas, men det funkar även med tex karréskivor eller fläskfilé
Kyckling serverades med ugnsrostade rotfrukter och en sås med apelsin ingefära. Rör samman honung, rapsolja, saft och skal från halva apelsinen, vitlök, salt och peppar och blanda med rotfrukterna
Med smaker av wasabi, ingefäraoch soya kan jag lova alla er sushi ätare att ni kommer älska detta. Blanda en marinad av soya, rapsolja, ingefäraoch wasabi (smaka av
Ta ut och krydda med örtsalt och malen svartpeppar. I en blender lägg i challotenlök, ingefära, vitlök, rosmarin, timjan, cayennepeppar, kanel, vitvinsvinäger, kokosfett och gör pure av allt
Sänk värmen till medelvärme sen blanda i alla grönsakerna, förutom salvian, kryddorna och maizenan. Inte ens paprika behövde jag använda kniv till, utan bröt paprika på mitten och knäckte av toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.