- kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet. Timjan. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
- kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet. Timjan. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Hetta upp oljan i en panna och tillsätt löken. Jag hade redan då bestämt mig att första receptet jag skulle testa var helstekt kycklingmed äpple och timjan
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Hetta upp oljan i en panna och tillsätt löken. Ett av de recept som är mest populärt här hemma och som jag lagat flera gånger den senaste tiden är Helstekt kycklingmed äpple och timjan
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Jag kan inte nog poängtera valet av kyckling till denna rätt, där köttet spelar huvudrollen. Här kommer ännu ett recept med inspiration från The Little Paris Kitchen
Krydda kycklingenmed pepparn och stek den plocka ut kycklingen stek löken och baconen och halva mängden svamp, blanda cocosmjölken,grädden chillin och honungen,buljong i en bunke vispa samman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.