Strimla korv och stek tillsammans med lök i smör. Korv Stroganoff. Blomkålsris (grovriven blomkål som kokas upp i lättsaltat vatten och får rinna av i durkslag)
Servera med ris eller pasta. ½ msk kycklingfond. 400 g kycklingfilé1 liten purjolök1 msk smör½ tsk salt1 krm svartpeppar2 ½ dl mellangrädde2 msk tomatpuré½ msk kycklingfondSkärkyckling och purjolök i bitar eller grova strimlor. 400 g kycklingfilé
Servera blomkålsriset blandat medkyckling i ett salladsblad. Skär kycklingfiléerna i tunnare bitar. En läcker rätt som går bra att packetera ihop och äta med händerna
Ugnsstekt kycklingfilé, enklare kan det inte bli och den stekta blomkålen brukar slinka ner utan problem, på både stora som små, även om de annars inte gillar blomkål
Strimla kycklingfilén. Bryn kycklingen i smör/kokosfett i en stor stekpanna tills den börjar få färg. Passar bra med ris 800 g strimlad kycklingfilé. 2-3 dl kyckling buljong
Servera blomkålsrisetmedkycklingklubborna i äppelsåsen och gärna lite stekta äppeltärningar. Låt kycklingklubborna puttra i såsen medan du kokar upp vatten i en separat kastrull och river blomkål på den grova sidan på ett rivjärn
I dagens matlåda fanns något så fint som kycklingmedblomkålsris och jordnötssås – så himla gott. Servera medkyckling tillagad på valfritt sätt och njut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.