Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Kom på en supersmart idé så jag gick hem och slängde ihop en god kycklingfärsröra med lite goda kryddor som jag sedan bredde ut på ett smort bakplåtspapper
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Blanda ströbröd med grädde och tillsätt därefter färs, den mjuka löken och övriga ingredienser. En tomatsås kan också funka, men i kväll blev det alltså gräddsås
Blanda ingredienserna för hand eller i matberedare med kniven monterad. Platta till bollarna något med stekspadens kant i ett litet rutmönster, så ligger de plant i stekpannan
Servera gärna med ångkokt potatis och grönsaker, exempelvis broccoli. Kycklingbiffarmed örtsås4 port400 g kycklingfärs1 löksalt & pepper2 msk hackade färska örtkryddor, till exempel persilja, basilika, rosmarin2 tsk potatismjöl eller maizena1 dl gräddesmörÖrtsås
Servera kycklingbiffarnamed de rostade rotfrukterna och ruccolasallat. Livsmedel. KycklingbiffarByt ut köttfärsen mot kycklingfärs och njut av goda och hälsosamma biffar till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.