Mat iugn blev ledordenoch jag bestämde mig för att göra en plåt fylld medparmalindadkycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tinaochskiva/strimlakycklingfilénoch lägg ien smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Salta ochgnidin köttet medkryddblandningen. Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa ini stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, drickakryddiga teer, mustigtvinoch laga mat i gryta
Finhacka lök ochvitlökochstrimlakycklingen, skala morötterna och skär strimlormeden osthyvel. Nasigoreng är enindonesisk rätt som oftast innehållerkyckling, grönsaker ochris
Gratineratpotatismos blandat medriven ost. Salta medflingsaltvidservering. Eftersom jag integillar att slänga mat, och ser det som enutmaning att göra något gott av det som blivit över, så blir det extra roligt när resterna förvandlas till något festligt
Häll över vitkålsblandningenienugnsfast form och toppa medriven ost. Bryn dem runt om ilite smör ien stekpanna tills de fått färg och lägg dem sedan ienugnssäker form
Borsta potatisen väl och lägg ienugnsfast form, ringla över olivoljaoch strö över flingsalt. Lägg laxfiléernaifolie, krydda medcitronpepparochklicka över några klickar smör
IenNasigoreng kan man blanda iprecis vad man känner för ochegentligen skulle det ju bara räcka med just ris för NasiGoreng betyder just Stekt Ris (jag kanske är ute på djupt vatten nu men jag har lärt mig att det betyder så iallafall)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.