Täck formen med plast eller folie och låt stå i kylskåp över natten. Jag gjorde en snabbare version i stekpannan med strimlad filé för jag hade lite bråttom, men här kommer originalreceptet
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär. En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan
Friskt är ordet. Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Servera medrisoch sallad. ris. Fäst med tandpetare och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Blanda grädde, vatten, fond, soja och häll i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.