Fylld kycklingfilé. Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
Skär kycklingfiléerna på längden och bryn dem så det får färg i en panna. Här kommer receptet på en lättlagad kycklingrätt med smak av paprika ochtomat
I detta recept har jag gjort fetaostfylld kycklingfilémed ugnsbakade tomaterochtomatsmör. Skär ett snitt på längden i varje kycklingfiléoch fyll med fetaostblandningen
Skölj och ansa kycklingfiléerna. Den här rätten blev nu inte hundraprocentigt "nyttig" eftersom jag inte kunde låta bli att riva över lite ost när jag stekte kycklingfiléerna färdiga i ugnen
Skär en skåra/ficka längs medkycklingfiléernaoch peta in fyllningen. Såsen till den här kycklingen blir sååå god med steksky, tomatsky, mascarpone och dragon
Snitta kycklingfiléerna på mitten och fyll med skivad mozzarella och hälften av basilikabladen. Tag fram en skål och blanda creme fraiche, resten av basilikabladen grovt hackade, tomatpure´, salta och peppra lätt
Lägg filéerna i en smord ugnsfast form, salta och peppra filéerna något. 4st kycklingfiléer. 8-10 soltorkade tomater (hackade). 2 burkar creme fraiche tomat & basilika. Skär ett snitt i varje kycklingfiléoch fyll den med 1-2 skivor mozzarella, soltorkade tomater & basilika. Häll över creme fraichen och ställ in formen i ugnen i 200 grader, 40 minuter (eller tills kycklingen är klar). Serveras med grönsallad och potatis 4st kycklingfiléer. 8-10 soltorkade tomater
Idag vart det baconlindad kycklingfilé till middag. Jag fick en hel påse med rödbetor från mamma (som odlade mer än morötter och palsternackor) som står och väntar på att bli tillagad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.