1 Tillbehör:Stek
baconet i en torr panna till det är lagom knaprigt. Lägg den på en skärbräda, låt det svalna lite och skär det sedan till mindre bitar.Stek kycklingfiléerna på båda sidor i baconfettet tills de fått yta och kommit upp i en innertemperatur på cirka 50°C. Salta och peppra. Lägg över dem på en tallrik.Skär av ändarna på löken, halvera den och skär den sedan till tunna klyftor på ledden mellan rot och topp. Lossa bladen från savojkålen och skölj dem noga. Halvera bladen på längden och strimla dem sedan. Finhacka vitlöken.Behåll gärna baconfettet i pannan men ta bort eventuella brända bitar. Lägg i en klick smör och lägg i löken. Stek på låg värme i några minuter tills den börjar mjukna. Lägg sedan i savojkålen och vitlöken och stek tills kålen börjat mjukna. Salta och peppra.Rör ihop grädde och vatten med dijonsenap och chipotlepasta. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i pannan och slå på grädden. Blanda allt och låt det puttra ihop i några minuter. Kontrollera att kycklingen kommit upp i en innertemperatur på 70°C.Skiva gärna kycklingfiléerna innan servering. Strö över baconet och servera till kokt potatis till, eller ris om du hellre föredrar det.
Ingredienser 4 st kycklingfiléer salt och peppar 4 skivor rökt skinka 4 msk dijonsenap 4 skivor tomat 4 skivor tjocka emmentaler eller annan smakrik ost smör att pensla medgrillkrydda eller annan kryddblandningtillkycklingen Lägg iinköpslistaMåttomvandlingstabell
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.