Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan
Tillsätt äpple, buljongtärning, vatten och grädde. Salta och peppra. 11 gul lök, strimlad. 12 vitlöksklyftor, rivna. 1200 g grillad paprika i olja. Bryn lök, vitlökoch kyckling 3-5 minuter, tills kycklingen fått färg. 2 Häll bort spadet från paprikanoch bryn den någon minut. 3 Servera gärna med ris, potatis, bulgur eller coucous
4 1/2 purjolök 4 port ris eller annat gryn ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar 390 g pastasås med tomat och basilika 1 tsk torkad timjan 1 dl mjölk 1 gul paprika 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan
Bryn dem runt om på hög värme i en stekpanna med smör och rapsolja. Garnera med persilja. Rör ner crème fraichen, kycklingfond, majsstärkelse utrört i vatten och koka upp
Skala och finhacka vitlökochlök. Servera med en klick creme fraiche ochmed valfritt tillbehör - Jag gjorde ugnsstekta potatisklyftor, rullad i flytande smör/rapsolja, vitpepper och flingsalt
Kycklinggryta. Skär löken till stora bitar och bryn den i pannan. Skölj kycklingen och dra av skinnet. Hacka vitlökoch skär palsternacka till stora bitar
Skala och hacka schalottenlöken fint. Här har kycklingfilén använts till en perfekt mitt-i-veckan-rätt, en underbart god och krämig kycklinggryta som går snabbt att tillreda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.