Kombinationen soltorkadetomater, fetaost ochbasilika är alltid en vinnare och i kombination med het chili och mild, lite syrlig creme fraiche blir det en riktig home run
Lägg i hackad basilika, red av grytan och smaka av om det behövs mera kryddor. Jag har haft det så lugnt, Frida och Petter som bor nära kom hem med tårta och present från alla barnen
Denna kycklinggrytan blev verkligen så god. Jag har gjort ett liknande recept med kyckling ochsoltorkadetomater (som jag har hittat på Matplatsen en gång i tiden
När allt börjat få lite färg häller du på soja och övriga kryddorna du önskar ha med. Låt fräsa en kort stund varefter du lägger i strimlad eller tärnad kycklingfilé som får fräsa med
Ingredienser Kycklinggrytamed fänkål ochsoltorkadetomater För 4 personer Tillagningstid. 50 minuter 600 g kycklinglårfile med skinn* 2 msk Italiensk krydda med salt** 1 st gul lök 1 st fänkål á 200 g 30 g soltorkadetomater 3 st vitlöksklyftor 1 tsk finhackad röd chili 3 dl kokosmjölk 2 dl buljong*** 2 msk tapiokamjöl 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 0,5 dl hackad basilika 0,5 dl hackad persilja 65 g babyspenat Ghee att steka i *Du kan givetvis använda vanlig kycklingfilé om du önskar **Eller annan likvärdig örtig krydda som passar till kyckling *** Vi använde Real broth från Nyttoteket, 2 dl vatten 2 msk buljongpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.