Värm upp vattnet, grädden ochportvinetmedbuljongtärningarnaoch krydda och smaka av. Börja med att bryna kycklingen så den får fin stekyta och lägg sedan över dem i en gryta
Marineradekycklingklubbor. Ringla över olja krydda med salt, peppar ochrosmarin. Måndag ochkyckling blev det tillmiddag, riktigt gott och enkelt också då det sköter sig själv i ugnen
IngredienserPortioner. 4 1 färsk kyckling (à ca 1,9 kg, gärna ekologisk) 1 röd chilifrukt (t. ex spansk peppar) 2 morötter 2 palsternackor 2 rödlökar 3 solo-vitlökar eller vitlöksklyftor (3 solo motsvarar 12 klyftor) 2 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1/2 kruka timjan färskpressad juice av 1/2 citron Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda ihopmarinadenoch pensla kycklingklubborna runt om (använd allt). Medinspiration av det Turkiska kökets kryddsättningar slängs den här maträtten ihop snabbt, otroligt gott medDillyoughurtsåsentilloch här kan man välja annat tillbehör om man vill, vi valde pommes frites men det funkar även med ugnstekt potatis, ris eller bulgur eller nåt annat man tycker är gott
Härligakycklingklubbor, nudlar och en färgglad sallad, härligt det. Blanda socker, lime, soja, olja och kryddor så att sockret löser sigoch vänd runt tillsammansmed motor ochvitkål
Lägg kycklingklubbornai en påse och häll marinaden över, låt stå i kylen över natten. Jag marinerademinakycklingklubborenligtmarinaden ovan för att prova receptet, det kan se litebökigt ut för att det är väldigt många ingredienser, men det är kryddor man kanske redan har hemma så någon egentlig lång tid tog det inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.