Hyvla rödkålenmed en osthyvel för att få fina, långa, ganska tunna strimlor. Blanda vinägretten (olja, vinäger, salt och peppar) i en skål och vänd därefter ner den strimlade rödkålen
Inlagd rödkåloch rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
Jag picklar rödkålenmed lite rödlök och äpple. Koka upp lagen och häll den över rödkålen. I stället för att servera kokt rödkål väljer jag i år en fräschare variant
Har precis kommit in efter en härlig kvällspromenad utmed Getteröns badvikar, och man kan inte annat än säga att man har det såååå otroligt fint runtomkring oss nu
Några drag med vitpepparkvarnen. Köttfärslimpa, nypotatis, gräddsås, rörörda lingon och pressgurka. Insåg att jag hade en oöppnad ättika i skåpet när jag köpt en ny så nu blir det picklade grönsaker för hela slanten
Picklade grönsaker utgör därutöver ett perfekt tillbehör till vardagsmaten, det kan med andra ord finnas grönsaker på bordet med en minimal ansträngning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.