12 lime
delade i halvor1 Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt. 2 Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter. Till servering 1 Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering. 2 Grilla limehalvorna och servera till kycklingen.
Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig. 16 kycklingfiléer Salt Grovmalen svartpeppar Smör Marinad 1 dl olivolja 1 dl balsamvinäger 3 msk honung 1 tsk grovt havssalt 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 msk timjan 1 msk oreganoUgn 200° Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar
Skeda rikligt medchimichurri över kycklingen vid servering. 600 g kycklinglårfilé. 12 lime delade i halvor1 Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. 2 Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin
Till mina chimichurrimarinerade fläskkotletter åt vi libanesisk tabbouleh - passar jättebra med sin fräscha och syrliga smak från bland annat citron och mynta
Fräs den i smöret tillsammans med curryn under omrörning tills löken mjuknat. Strö över mjölet, rör om och späd i omgångar med vatten, matlagningsgrädde och sweet chilisås
Ingredienser Portioner. 8 2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor) 1 dl olivolja 1/2 dl citronjuice 3 msk finhackad schalottenlök 1 tsk finhackad vitlök 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper) 1 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.