Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. I helgen när vi hade vänner på besök, bjöds det på marinerad fläskfilé och till köttet hade vi en potatisgratäng
Skrapa ur det mesta av kärnorna och lägg tomathalvorna på en plåt med bakplåtspapper. Torka tomaterna i minst 10 timmar med ugnsluckan på glänt, gärna med varmluft
Marinerade tomater med annat gott. Lär bli samma sak med Monthly Makers. Hur som, jag har marinerat soltorkade tomater ihop med fetaost, oliver, vitlök och örter som jag plockade ute på balkongen
Kycklingen marinerade jag med min egen grillkrydda. Nu igen med hans egna grejer tänker ni helt säkert, men tänk så här ni gör en laddning kryddor så får ni 5-6 burkar som håller lätt ett år, det är både vad jag har gjort och en vän till mig. Sen kan ni ta 5-6 kyckling bröst marinera dem i en frys påse med kryddan och olja så har ni för hela veckan om ni antigen bakar av dem alla på en gång eller en åt gången. Börja med att marinera kycklingen med grillkrydda och olivolja en fryspåse i minst 30minuter desto längre desto mer smak. Värm en stekpanna med kokosfett, lägg i pumpa, lök och kycklingen och stek allt i ca30 sekunder på varje sida av kycklingen så den får färg. Krydda med lite grillkrydda sen baka allt i ugnen i ca 20minuter. Ta ut och krydda med örtsalt sen låt kycklingen vila i ca 1 minut medan ni serverar resten med kesella bearnaisen
Jag älskar hur du kan variera den i en oändlighet - du kan ju till och med ha den i efterrätter. Häll över olivolja, riv över limeskal och krydda med salt och peppar
Inspirationen till dessa kommer från min veganska studentbuffé där jag istället toppade örtpolentan med karamelliserad rödlök och marinerade champinjoner
Lägg en tomatskiva på varje riskudde och fäst den med en strimla av noriarket. Servera sushin med wasabi, ingefära och rättiksallad (t ex slantad rättika, några droppar sesamolja, lite citronjuice samt sesamfrön)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.