Jag har en god köttgryta som puttrar på spisen och har just satt in en plåt med äppelskivor som ska torkas och sedan användas i morgondagens flingblandning
Och jag gillar den här mustiga såsen med kyckling, massor av svamp, bacon, squashoch färsk oregano. Medportabellasvamp i stället för vanliga champinjoner blir svampsmaken extra djup och riktigt läcker
Men nu kommer ett jättesmarrigt och enkelt recept på kycklinglasagne. Jag har faktiskt aldrig gjort kycklinglasagne förut, bara vanlig lasagne, men detta blir så otroligt gott så nu kommer jag inte vilja göra någon annan lasagne
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Den främsta anledningen till att det tog sådan tid var nog att jag skrivit handlingslistan på tre olika papper och sprang sedan som en tok fram och tillbaka i butiken med mina listor
500 g kycklingfärs olivolja till stekning 150 g arrabbiatasås på burk 400 g krossade tomater ½ dl ketchup 3 dl creme fraiche ½ dl vatten 250 g färska lasagneplattor 125 g mozzarellaost pinjenötter ½ kruka basilika salt & peppar Servera med en sallad av
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Särskilt om man tillagar dem i ugnen med lite olivolja och salt. För jooo, det är gott med brysselkål. Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternut squashoch brysselkål
Lägg på ett till lager plattor och toppa medsvampröra. (om du lagar med färsk svamp så. i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det)
Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 morötter 2 vitlöksklyftor 600 g kycklinglårfilé 2 msk olivolja 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 3 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 1 kruka basilika 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 10 lasagneplattor 250 g mozzarella Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.