Igår lagade jag en ny variant på paj och eftersom jag hade en bit Chevre hemma i kylen tänkte jag snabbt ihop ett recept med inspiration från en Pizza jag brukar äta på Pizzeria Elvan, som jag anser bakar de bästa pizzorna i stan
Lägg i spenat och rucola och låt koka med någon minut. Ruccola är något som vi alltid får över och som ligger där i sin påse tills det blir dags att kasta den
Gratinerad chèvre med valnötter ochhonungpå ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Häll över stekspadet genom en sil ned i kastrullen, koka upp och späd med vatten (mjölk). Placera på ett fat och ringla över ljus sirap över steken och under
Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra. Stek fläsket i lite smör påmedelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse)
Skiva chèvre (ganska så väldigt mycket) och lägg på, sedan gör du samma sak med fikonen. Kavla ut till önskad storlek och form med hjälp av extra mjöl och kavel, för att få den rikktigt tunn så rekommenderar jag att kavla mellan två bakplåtspapper (obs, går ej om degen är för kletig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.