Stek kycklingbitarna i smör tillsammans med spenat och pressad vitlök. Fyll pajskalet med röran. Blanda mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg
Stek kycklingen till den är genomstekt och krydda den med svartpeppar, vitlökssalt och grillkrydda. Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
För mig är det en gåta hur folk kan köpa frysta filéer fyllda med vatten, men fördelen är att de hela ekologiska kycklingarna blir över och ofta säljs till halva priset
Lägg alla ingridienser utom ägget till pajskalet i natberedaren och mixa ihop till en deg, kläm ut degen i en ugnsform eller större pajform och vispa ägget och pensla skalet med
Saftigt och fullt med smaker. Idag bjuder jag på en vegetarisk rätt som funkar som hel måltid med lite bröd, som en förrätt eller ett tillbehör till en köttbit
Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på. Ät som ensamrätt eller en förrätt, komplettera med något, byt ut något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.