Hamburgerbröd (20 st)50 g smör 2 dl vatten 2 dl mjölk 25 g jäst 1 msk strösocker 1,5 tsk salt ca 9,5 dl vetemjöl special [0,5 dl till utbakning] 1 ägg, uppvispat till pensling sesamfrömix, till topping
1 Kycklingburgare
(12 st till sliders)500 g kycklingfärs 2 äggulor 2 tsk sriracha 4 msk persilja, finhackad 1 tsk salt 0,5 dl grädde 12 varv med svartpepparkvarnen
1 Tomat,
rödlök och persiljesallad2 plommontomater (el kvisttomater) 1-2 rödlökar 2-3 kvistar färsk bladpersilja 0,5 klyfta vitlök salt svartpeppar
1 Jalapeño-
och chilidressing2 dl majonnäs 2-3 tsk sriracha 3-4 msk inlagd mild, grön chili eller ca 3 jalapeños 1 krm salt svartpeppar
1 Tillbehör
salladsmix
1 Sötpotatispommes2-3
sötpotatisar rapsolja potatismjöl salt
Hamburgerkväll med en tvist - vego. Smakade väldigt nyttigt och fräscht samtidigt som det är snabbmat. Smakerna gifte sig i munnen, en toppenkombo av salt, sött och starkt
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Såklart började vi med en burgare och den blev på kycklingfärs med en kryddig avokadosalsa. Jag fick ju en KitchenAid av min underbara man i inflyttningspresent i somras och den har jag använt mycket till bakning under hösten
Mixa ihop alla ingredienser och forma till fina burgare på ca 90 gram. 400 g Svarta Bönor, kokta och mixade. 0,5 dl Rostade kikärtor kryddade med cayenne, S & P
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.