Servera gärna spetten med tzatsiki och grekisk sallad eller som vi gjorde med krämig potatissallad. Marinera gärna kycklingen dagen innan, då går det snabbt att grilla dem dagen efter och kycklingen blir desto godaste om den får marineras några timmer i kylen
Servera med dina önskade tillbehör tex sallad och ris. Ställ in i ugnen och grädda 20 minuter, sänk värmen till 125 grader och stek tills köttsaften är genomskinlig
Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt
Krydda med örtsalt, peppar och vitlök, ringla på olja eller lägg i smörklickar, rör om. Jag brukar välja ekologisk potatis och inte skala den innan, men det väljer du
Lägg i en bunke och blanda väl med de övriga ingredienserna. Blanda alla ingredienser till gurkmajonnäs och ha eventuellt i smaksättning, jag har i vitlök, ställ sedan i kylen fram till servering
Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpurén ett par minuter. Ge ett hastigt uppkok, lägg på locket och ställ in grytan i ugnen
Pressa över en halv lime och smaka av med ev mer fisksås. Fräs currypastan, vitlök och ingefära i några sekunder i lite olja i en tjockbottnad kastrull
Krydda med salt och svartpeppar. Potatissallad med pepparrot. Otroligt att vädret kan vända så plötsligt och det är så kallt ute att man behöver vantar på sig, eller så får man jobba sig varm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.