18 potatisar
1 hel kyckling 2 tomater 1 lök 0,75 l vatten Oliver 1 kruka koriander Chermulan 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade 1 lök, skalad och hackad 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 2 inlagda citroner, hackad 0,5 färsk chili, finhackad 2,5 tsk paprikapulver 2 tsk mald koriander 2,5 tsk spiskummin Salt 1,5 tsk peppar 1 kruka koriander, finhackad 1 kruka persilja, finhackad 1 påse saffran – lös upp i varmt vatten 2 lagerblad OlivoljaHacka och skala alla ingredienserna till chermulan. Lös upp saffran i lite varmt vatten. Blanda alla ingredienserna i en mixer eller mixa med en stavmix. Låt vila i ca 15 minuter, förbered under tiden potatisen och kycklingen. Skala potatisen och skär dem i fina båtar. Dela kycklingen i 4 delar och ta bort skinnet. Gör små stick hål med kniven i kycklingköttet. Lägg sedan kycklingbitarna i chermulan och låt vila i 15 minuter. Skala och hacka lök och tomat, blanda sedan det med lite av chermulan. Hetta upp olja och fräs lök och tomaten i ca 2-3 minuter på medelvärme (viktigt att inte löken får färg.) Lägg sedan i kycklingen, över det potatisen och toppa med oliverna och knippe koriander. Häll på vatten så att det precis täcker maten och låt koka på medelhög värme i 45-50 minuter. Tillsätt vatten om det behövs.
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.