Kycklingtagine, Markiz recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 11 hel kyckling
  • 12 tomater
  • 11 lök
  • 10,75 l vatten
  • 1 Oliver
  • 11 kruka koriander
  • 1 Chermulan
  • 12 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 11 lök, skalad och hackad
  • 15 cm färsk ingefära, skalad och hackad
  • 12 inlagda citroner, hackad
  • 10,5 färsk chili, finhackad
  • 12,5 tsk paprikapulver
  • 12 tsk mald koriander
  • 12,5 tsk spiskummin
  • 1 Salt
  • 11,5 tsk peppar
  • 11 kruka koriander, finhackad
  • 11 kruka persilja, finhackad
  • 11 påse saffran – lös upp i varmt vatten
  • 12 lagerblad
  • 1 Olivolja
  • 18 potatisar 1 hel kyckling 2 tomater 1 lök 0,75 l vatten Oliver 1 kruka koriander Chermulan 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade 1 lök, skalad och hackad 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 2 inlagda citroner, hackad 0,5 färsk chili, finhackad 2,5 tsk paprikapulver 2 tsk mald koriander 2,5 tsk spiskummin Salt 1,5 tsk peppar 1 kruka koriander, finhackad 1 kruka persilja, finhackad 1 påse saffran – lös upp i varmt vatten 2 lagerblad OlivoljaHacka och skala alla ingredienserna till chermulan. Lös upp saffran i lite varmt vatten. Blanda alla ingredienserna i en mixer eller mixa med en stavmix. Låt vila i ca 15 minuter, förbered under tiden potatisen och kycklingen. Skala potatisen och skär dem i fina båtar. Dela kycklingen i 4 delar och ta bort skinnet. Gör små stick hål med kniven i kycklingköttet. Lägg sedan kycklingbitarna i chermulan och låt vila i 15 minuter. Skala och hacka lök och tomat, blanda sedan det med lite av chermulan. Hetta upp olja och fräs lök och tomaten i ca 2-3 minuter på medelvärme (viktigt att inte löken får färg.) Lägg sedan i kycklingen, över det potatisen och toppa med oliverna och knippe koriander. Häll på vatten så att det precis täcker maten och låt koka på medelhög värme i 45-50 minuter. Tillsätt vatten om det behövs.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.