Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokosochmandelspån. Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Hacka chokladen och blanda med lätt smulade kokoschipsochmandelspån. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
Seg, kola med mycket smak av kokosochmandel. Slutresultatet denna härliga kola som kan avnjutas vare sig du inte tål mjölk och kanske till ochmed är vegan
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Jag har ingen aning om hur den gjordes, och mannagryn tål jag ju inte längre, så det fick bli en hirspudding i stället med lite extra smaksättning i form av kokosochmandel
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde av valfritt slag
Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Vispa vitorna tillsammans med ca 1 1/2 dl sukrin. Mixa ca 2 dl sötmandeloch vänd i. Hade i ca 1 dl kokosflingor också. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Den senaste i raden av olika äppelkreationer är alltså en lättgjord och god efterrätt där äpplena får samsas medmandelspån, kokosflingor, kanel, honung ochkokosmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.