Har du inte en "KeralaCurry" påse hemma så blanda ett par matskedar mald koriander med ett par matskedar mald spiskummin ihop med lite salt socker och lite grönsaksbuljong
Har du inte en "KeralaCurry" påse hemma så blanda ett par matskedar mald koriander med ett par matskedar mald spiskummin ihop med lite salt socker och lite grönsaksbuljong
Garnera med koriander. Servera med basmatiris som ev fått koka med 5 gröna kardemummakärnor eller nejlikor, papadums, naturell yoghurt och citronskivor
Visst, man kan köpa jättegoda kryddblandningar från Santa Maria och bara blanda med lite cocosmjölk, sen är det klart men jag ville göra min egna variant
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Tillsätt vinäger, olja, curry, salt och mango chutney. Fyll en korg med detta, filt och en god dricka och dra till en härlig sjö och bara njut av livet
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
12 msk panang curry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Servera med ris och vanlig sallad
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Går ju att fylla med i princip vad som helst. Â Kycklingwraps tortillabröd grillad kyckling tomat gurka sallad avokado rödlök rhode island-dressing svartpeppar Bena ur kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.